2023. gada 19. okt.

Tikšanās ar novadnieci izstādes "Tējas laiks" autori Nelliju Osipovu

 

   Tējas pagatavošana un mierpilna baudīšana ir pavisam vienkāršs veids, kā novērst savu uzmanību no ikdienas rūpēm, nolikt malā telefonu un koncentrēties uz to mirkli, kurā atrodies.

    Tā kā laukā ir diezgan drēgns laiks, kad mums visiem gribas sasildīties jaukās sarunās pie siltas tējas tasītes, tāpēc 17. oktobrī Dagdas bibliotēka uz sarunu pie tējas tases bija aicinājusi mūsu novadnieci un kolēģi Nelliju Osipovu, kuras tējkanniņu kolekcijas izstāde ir skatāma bibliotēkā.

   To kolekcionēšana Nelliju ir  saistījusi jau no bērnības. Tējkanniņu krājums tika papildināts gan no Nellijas mammas, vecmammas un paziņu loka, gan arī pašai iegādājoties. Laika gaitā tika savāktas tik daudz tējkanniņas, ka pat radās ideja rīkot izstādes. Pagaidām tikai sava novada ietvaros.

   Tējkanniņas ir ne tikai porcelāna, bet arī māla. Tās visas ir mīļas un sirdij tuvas. Tās rūpīgi tiek glabātas klētiņā, kur pietiek vietas ne vienai vien Nellijas kolekcijai. Dažas no tējkanniņām tiek lietotas ikdienā, jo pati Nellija ir tējas mīle. Viņa priekšroku dod ķimeņu vai melnajai tējai.

   Koncentrējoties uz sarunu, mēs izbaudījām to siltumu, kas lika aizdomāties  mūs par ikdienas steigu, kurā daudzreiz mums nepietiek laika gūt prieku un gandarījumu no tējas  dzeršanas brīžiem.

   Visiem interesentiem vēlamies atgādināt, ka līdz 30.novembrim Dagdas bibliotēkā ir skatāma mūsu novadnieces Nellijas Osipovas porcelāna tējkanniņu kolekcijas izstāde „Tējas laiks”.

   Vēlamies pateikt lielu paldies Nellijai par aizraujošu  un patīkamu sarunu, kas kopā ar tējas tasīti sasildīja mūsu domas un sirdis!

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru