2022. gada 12. okt.

Čudņī burkuony+Burkānu ballīte

 Rudenī ar svaigiem augļiem un dārzeņiem iespējams uzņemt visvairāk vitamīnus. Nav noslēpums, ka dārzeņi ir ļoti veselīgi – tie satur cilvēka organismam nepieciešamos vitamīnus, minerālvielas un citas vielas, kuras ir nepieciešamas cilvēka organisma pilnvērtīgai darbībai.

       Dagdas bibliotēkā no 26. septembra līdz 10. oktobrim sadarbībā ar Dagdas vidusskolas 4.b klasi tika rīkota izstāde ”Čudņī burkuony”.

      Izstādes noslēgumā, 7. oktobrī Dagdas bibliotēkā noritēja Burkānu ballīte, uz kuru ieradās Dagdas vidusskolas 4.b klase, kā arī enerģiskais un dzīvespriecīgais Burkāns.
      Kā obligātais nosacījums, kas bija jāievēro pasākuma dalībniekiem, bija burkāna krāsas drēbes, jo, kā zināms, burkāni ir ne tikai oranžā krāsā, bet arī baltā, violetā, dzeltenā, sarkanā krāsā . Nosacījums tika ievērots un izveidojās ļoti saulaina un krāsaina atmosfēra.

      Pasākumam par godu tika noorganizēta foto sesija – fotogrāfs Pēteris Murāns iemūžināja Burkānu ballītes norisi. Televizora ekrānā varēja vērot virtuālo izstādi “Čudņī burkuony”. Ballītes laikā bērni spieda un baudīja svaigu burkānu sulu, kas izrādījās ļoti garšīga, nogaršoja ēdienus, kuru sastāvā sastopams burkāns.

    Iestiprinājušies, saņēmuši krietnu devu vitamīnu, bērni enerģiski rosījās radošajā darbnīcā, kur varēja izgatavot smaidīgo burkānu, jo šogad tieši 7.oktobrī tika atzīmēta Smaidu diena.

      Nobeigumā visi dalībnieki saņēma pa burkānu sēklu paciņai, lai nākošgad varētu izaudzēt skaistus, raženus un sulīgus burkānus.
      Mājās no pasākuma bērni devās smaidīgām sejām un pozitīvām emocijām.

     Paldies visiem sadarbības partneriem! Tikai ar jūsu līdzdalību varējām nonākt pie kopīga mērķa!

Liels un sirsnīgs paldies Aijai Utkinai, Dagdas vidusskolas 4.b klases audzinātājai, 4.b klases skolēniem, Olitai Goliginai, Ilonai Mūrniecei, Samantai Plakošai un Pēterim Murānam!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru