2022. gada 26. sept.

Seminārs 2022.gada 22. septembrī Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā

22. septembrī Dagdas bibliotēkas un tās struktūrvienību bibliotekāri apmeklēja Krāslavas novada centrālo bibilotēku, kur piedalījās rīkotajā novada bibliotēku darbinieku seminārā.

      Seminārs noritēja pozitīvā  atmosfērā - sākās ar Konstantinovas un Aulejas pagastu bibliotēku sadarbības lekciju par tēmu novadpētniecībā - “Maija dievkalpojumi pie ceļmalu krustiem – unikāla Latgales tradīcija”. Tad sekoja Dagdas folkloras kopas vadītājas Intas Viļumas  stāstījums par Maija dziedājumiem.

      Turpinajumā Krāslavas novada centrālās bibliotēkas metodiķe Žaneta Moiseja apkopoja analīzi par LDKK statistikas kontroldatiem un autorizācijas datu izsniegumiem. IT speciāliste Ilona Cabule pastāstīja par BIS ALISE Cirkulācijas datiem. Un bibliotekāre Ināra Pauliņa novadīja praktikumu par unikālo lietotāju reģistrāciju un datu atlasi.

       Nobeigumā visi klātesošie ar interesi noklausījās bibliotēku speciālistu pieredzes apmaiņas stāstus: Skaistas, Andrupenes un Andzeļu pagastu  bibliotēku prezentāciju  „Sadarbības tīkla organizatoriskā darba veikšana” un Šķeltovas, Kastuļinas un Grāveru bibliotēku sniegumu par tēmu - Cikls " Bibliotēku popularizēšana iedzīvotāju vidū", pirmais pasākums „Stāsti iz bibliotekāru dzīves”.

       Paldies visiem bibliotekāriem par dalīšanos pieredzē!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru