2021. gada 19. janv.

 

Neturi sveci zem pūra. Un mēs to nedarām.

     2020. gada garumā Dagdas novada bibliotēkā tika apskatāms novadpētniecības izstāžu cikls ”Iepazīsim Dagdas novadu”. Izstāžu cikla veidošanā piedalījās Dagdas novada iedzīvotāji sadarbībā ar Dagdas novada pagastu bibliotēkām.

    Ideja radās jau sen. Tās mērķis bija iepazīstināt bibliotēkas apmeklētājus ar Dagdas novada pagastiem,  pagastu radošajiem cilvēkiem un novadpētniecības materiāliem par pagastiem. Izvērtējot bibliotēkas darbu par 2020.gadu, mēs nonācām pie secinājuma, ka šis izstāžu cikls bija ļoti veiksmīgs, jo Dagdas novada bibliotēkas apmeklētāji ļoti atzinīgi to novērtēja, izstādes apskatīt nāca arī cilvēki, kuri nav bibliotēkas lietotāji, bet  paši mīl rokdarbus un ir aizrautīgi kolekcionāri.

    Mēs paši bijām pārsteigti, cik daudz ko protam, cik dažādas ir mūsu intereses. Daudzveidīgajā vaļasprieku klāstā bija gan pērļu un krustdūrienu gleznas, gan arī zīmētās gleznas, gan izšūtās un patriotiskās atklātnītes, gan lukturīši un tējas kastītes, gan kolekcijas krūzītes un dažādie adījumi, gan patriotiskās piespraudes un ar pērlītēm izšūtie kroņi.

       Visiem interesentiem bija iespēja apskatīt šo izstādi. Apmeklētāji ar sajūsmu aplūkoja šīs izstādes. Viņi apbrīnoja, cik dažādas izdomas  un fantāzijas ir tapušajos rokdarbos, cik daudz  pacietības un pūļu  ielikts tajos. 

       Pēc izstāžu aplūkošanas var secināt, ka Dagdas novadā ir apbrīnojami daudz cilvēku, kuri prot veikt daudz skaista un jauka, bet neparāda citiem. Mēs centāmies atklāt šos talantus un parādīt citiem, lai baudītu to un priecētu acis.

       Secinājām, ka aizvien var atrast kādu nodarbi brīvam brīdim. Katrs rod prieku, darot to, kas patīk. Un, protams, priecējot citus ar saviem vaļaspriekiem.

     Tā kā Covid-19 pandēmija valstī ieviesa savas korekcijas, tad tikšanās notika tikai ar dažiem izstāžu autoriem.  Kādu reizi varbūt mums sanāks sapulcināt šos radošos cilvēkus kopā, lai aprunātos par idejām un šo darbiņu tapšanu.    

   Lai arī turpmāk viņiem pietiek ideju, izdomas un spēka savu vaļasprieku tapšanā! Uz sadarbību arī turpmāk!

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru